utorak, 12. svibnja 2015.

Otključavanje mobilnih uređaja

Prije nego nastavim s 4 dijelom svoje priče o tome kako su mi ukrali iPhone4s u Londonu, nedavno sam cuo jednu vijest koja mislim da ce svakoga zanimati. Naime, HAKOM kaze da ce od 01.05.2015. mobilni operateri morati otkljucati mobilni uredjaj svog pretplatnika, ako on tako zatrazi.

Kako Jutarnji pise: "HAKOM izmjenama propisao i da svaki korisnik koji ima ugovornu obvezu može u bilo kojem trenutku tražiti od svog operatora otključavanje uređaja". Ovo je svakako odlicna vijest za krajnjeg korisnika, koji je i ovako bio pod prevelikim pritiskom od strane mobilnih operatera koji svojim ponudama Apple i Samsung mobilnih telefona gotovo da su mogli birati uvjete po kojim ce ih prodavati.

S druge strane razni iPhone servisi ce vjerojatno izgubiti jedan dio prihoda od korisnika koji su placali njihove usluge kako bi im se mobilni uredjaji otkljucali. Ako je suditi po zadnjoj HAKOM izmjeni propisa, to bi od sada besplatno trebali raditi mobilni operateri. Ne mogu vjerovati da cu ovo napisati, al ne znam koliko je posteno prema operaterima uvesti propis da trebaju nesto raditi besplatno, sto netko drugi naplacuje. No doduse, mozda nebi trebalo zakljucavati korisnika ni na prvom mjestu.

Tmobile ponuda bijelog i crnog iPhonea 6
Ako produzite svoj ugovor kao poslovni korisnik kod Tmobile na period od 24 mjeseca (sto nikako nebi preporucio), iPhone 6 moze biti vas po cijeni od 1.398 kn i pretplatu od 90kn mjesecno. Nisam siguran ako to ukljucuje PDV, a cijena pretplate razne takse i slicno sto vas iznenadi na kraju mjeseca kad stigne racun, al to je svakako cijena koja se reklamira na njihovim stranicama dan 12.05.2015. Jos da Tmobile pocne nuditi i servis mobitela onda mogu rec da sam vidio sve...

Nema komentara:

Objavi komentar