četvrtak, 4. lipnja 2015.

S iPhoneom na more

I službeno su stigli vrući dani. Posao me odveo u kontinentalu i pitam se hoće li ovo ljeto (ili čak proljeće) prvo kupanje pasti u slatkoj vodi. Ne mislim na bazen nego jezero. Dok tipkam ovo moj Apple MacBook Air se lagano pregrijava i ventilatori su prisiljeni raditi svoj posao. Vjerojatno bi i on rado skoknuo u vodu i ohladio se.

Apple MacBook Air - more
Ja i moj Apple MacBook Air s pogledom na more

Al šalu na stranu, što učiniti kad iPhone dođe u doticaj s vodom?


Obično je najbolje pozvati neki iPhone servis i poslušati što oni predlažu. Definitnivno ga ne treba spajati na struju (pa čak ni ako ste ga prethodno osušili ili stavili u rižu). Ima sasvim dovoljno servis mobitela u gradu te ne treba izmišljat toplu vodu. Samo u Zagrebu ih ima stotine, a neki rade i dostavu od vrata do vrata.

Prema tome ne treba paničariti, već pronaći drugi telefon, nazvati servis (ili poslati poruku premo emaila, Facebooka ili web stranice) i slušati upute za daljnje spašavanje ovisno o tome da li je vaš pametni telefon upao u more, bazen, jezero, akvarij, umivaonik, kadu ili je samo "malo" pokisnuo.

Tako to bude kad si fanatik za tehnologijom, pa na plaži čitaš knjigu na iPadu, šminkaš se i tipkaš poruku iznad umivaonika ili jednostavno moraš nešto tvitnut ili stavit na Instagram dok kiša pada kao da si u Rijeci. Stoga pazite na svoje iPhone i iPade i tipkamo se uskoro.

Nema komentara:

Objavi komentar